Vondelparkloop zondag

Beschrijving evenement: Kinderloop 1,5 km, 3,4 km, 6,7 km, 10 km, bedrijvenloop.

Vondelparkloop ‘Light the Night’ zaterdagavond

Beschrijving evenement: 10 KM avond-loop met spectaculaire verlichting rondom het parcours.

In samenwerking met atletiekvereniging Phanos organiseren wij sinds 2010 De Vondelparkloop. Deze winterklassieker vindt plaats medio januari en kent inmiddels al 41 edities. Om de 40ste editie te vieren hebben wij een speciale avondeditie georganiseerd met spectaculaire verlichting op het parcours.

Het Vondelpark is voor menig hardloper trainingsgebied en om die reden trekt de Vondelparkloop ook veel deelnemers uit de omgeving. Naast de lokale deelnemers komen er ook veel lopers van buiten Amsterdam. Het Vondelpark is één van de drukst bezochte parken van Nederland dat maakt het bijzonder om daar eens je wedstrijd te lopen. Daarnaast is het een van de hardloopevents waar mensen zo aan het begin van het jaar hun goede voornemens samen met vrienden en collega's in praktijk brengen.


Verantwoordelijk voor
Running Matters doet met ondersteuning vanuit atletiekvereniging Phanos de algehele coördinatie en productie van de Vondelparkloop.

Draaiboek, op- en afbouw centrale evenemententerrein, afstemmen leveranciers, vrijwilligerscoordinatie, startnummeruitgifte, timing, eventmanagment, begroting, sponsoren en marketing, aansturen vrijwilligers en medewerkers in zowel de voorbereiding, de wedstrijddag en de afhandeling naderhand. Tevens verantwoordelijk voor alle gemeentelijke vergunningen en ontheffingen.

Resultaat en aantal deelnemers

Totaal aantal deelnemers Vondelparkloop zaterdagavond en zondag 2015: 4000.

In 2015 organiseerden we de Light the Night voor een tweede keer met geheel nieuwe lichtcreaties. In 2015 vestigden we een deelnemersrecord voor de Vondelparkloop.

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jouw emailadres: